Vraag en Aanbod

Nou, Eef, wat ik als mens/vrouw in iedere geval NIET wil zien als het gaat om een naakte man, is een seksrobot (vooralsnog natúúrlijk een vrouwelijk exemplaar, maar stel dat het een mannelijke zou zijn). Van de week in het nieuws: in 2016 brengt een Amerikaans bedrijf een seksrobot op de markt.

Zouden de bedenkers en ontwikkelaars, in hun proces van uitvinden en maken en in tegenstelling tot hoe wij werken, hebben nagedacht of het iemand wat kan schelen of mensen dit willen? Ja, natuurlijk hebben ze dat. Want, het wordt een commercieel product, wat volgens de distributeurs natuurlijk in een behoefte zal voorzien. Het lijkt mij stug dat er VRAAG naar is…

Waar gaat dit over!? Over de grenzeloosheid van de man in zijn onuitputtelijke streven naar…macht? Controle over een pop? Ha ha ha. Wat mij betreft komen al deze ‘meneren’ eens poseren voor mijn camera: naakt en overgeleverd aan mijn blik. Maar, dan zou ik fotograferen met een (van tevoren vaststaand) verhaal, vanuit zelfs een woede en minachting. En dat lijkt me zeer ongemakkelijk voor zowel mijzelf als degene die voor de lens zou komen te staan.

In mijn fantasie vraag ik me echter wel af: hoe zouden mijn foto’s dan worden en jouw reacties daarop?

Kunst is zeker niet iets waar er geen meningen worden geuit; juist de Kunst leent zich prima voor statements. Bedoeld of onbedoeld. Via woord, klank en beeld.

Linda